YAKUTİYE BELEDİYESİ’NDEN KORONAVİRÜSE KARŞI “SİPERLİKLİ MASKE”

YAKUTİYE BELEDİYESİ’NDEN KORONAVİRÜSE KARŞI “SİPERLİKLİ MASKE”

Yakutiye Belediyesi’nin Meslek Edindirme Kursundaki gönüllü gençler, 15 bin siperlikli maske üretti.

Türkiye’nin Koronavirüsle mücadeledeki başarısı artarak devam ederken, Yakutiye Belediyesi de bu ağlamda salgınla mücadelede önemli hizmetler yapmaya devam ediyor.

Yakutiye’nin Doktor Belediye Başkanı Mahmut Uçar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ilk günden beri titizlikle yürüttükleri salgınla mücadele çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirtti.

Yakutiye ilçesine bağlı köy ve mahallelerde 96 kişilik dezenfeksiyon ekibiyle çalışması yaparak büyük bir başarıya imza atan Belediye ekipleri özellikle toplu yaşam alanları başta olmak üzere, camii, otogar, AVM, park ve bankalar, basın büroları, eczane ve hastanelerde dezenfeksiyon yaparak koronavirüse karşı etkin bir mücadele sergilediler.

Yakutiye Belediyesi ekipleri, koronayla mücadele kapsamında gittikleri ev ve işyerlerine maske, eldiven ve dezenfeksiyon solüsyonundan oluşan bir set dağıtarak, hijyenik bir ortam sağlanması açısından da Sağlık Bakanlığı’nca önerilen tedbir ve uygulamaları da anlatarak, EVDEKAL çağrılarına uymaları hususunda halkın bilinçlenmesinde de emek harcadı.

15 Bin Siperlikli Maske Üretildi!

Yakutiye Belediyesi’ne bağlı Meslek Edindirme Kurslarında gönüllü gençlerden oluşan bir grupla 15 bin Siperlikli Maske üretimi gerçekleştirildi.

Üzerinde “sağlığınız bizim için önemli” yazan maskeleri sağlık görevlileri, eczacı, emniyet mensupları ve kamu kurum çalışanlarına dağıttıklarını kaydeden Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, maske üretimine son sürat devam edeceklerini kaydetti.

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti.

“Yakutiye Belediyesi olarak salgının başladığı ilk günden itibaren vatandaşlarımızın sağlığı Devletimizin refahı için var gücümüzle çalışmayı ilk gün olduğu gibi bugünde sürdürmeye devam ediyoruz. Tüm dünyanın bu elim hastalık karşısında belinin kırıldığı şu dönemde Türkiye Cumhuriyeti olarak iyi bir sınav vermekteyiz. Şüphe yok ki bu sınavda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemize kazandırdığı “Şehir Hastaneleri” sayesinde ne kadar güçlü olduğumuzu tüm dünyaya kanıtlamış olduk.

 Bizler de Yakutiye Belediyesi olarak koronavirüs’e karşı tedbirlerimizi en üst seviyede tutarak ilçemize bağlı bütün mahallelerindeki apartman ve iş yerlerini dezenfekte ederek bu sürece katkıda bulunduk. Yakutiye Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında “Siperlikli Maske” üretimine başladık, şimdiye kadar 15 bin adet Siperlikli Maskeyi sağlık çalışanlarımız ve güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve sahada aktif olarak çalışan görevlilerimize dağıttık.”

Yakutiye Belediyesi olarak insan sağlığının her şeyden daha önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Uçar, “vatandaşlarımızın tüm dünyanın bu elim salgın karşısında bu güne kadar aldığı tedbirleri bundan sonra da uygulayacağına ve EVDEKAL çağrılarına riayet edeceğine inancım tamdır. Unutmayalım ki Koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir” dedi